Què és l’AFA?

Les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) són entitats sense ànim lucratiu que tenen com a objectiu vetllar per una educació de qualitat a les escoles i representar els interessos dels pares, mares o tutors legals en relació al centre educatiu. L’AFA també és el principal interlocutor amb l’escola per tractar els temes que afecten a tot el col·lectiu de famílies.

Tots els pares, mares o tutors legals d’alumnes de l’escola poden ser socis de l’AFA. Només és necessari emplenar i entregar el formulari d’inscripció, i abonar la quota anual per associar-se a l’entitat.

Què és la Junta de l’AFA?

La Junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes és un col·lectiu organitzat de mares i pares de l’escola que voluntàriament dediquen part del seu temps lliure gestionant una sèrie de serveis que complementen l’escola allà on aquesta no arriba. Aquests serveis busquen, entre d’altres, els següents objectius:

  • Millorar o complementar la formació dels nens i nenes.
  • Ajudar a conciliar la vida familiar i professional de les famílies.
  • Motivar les mares, pares i tutors legals a participar en la comunitat educativa i implicar-se en el funcionament del centre.
  • Representar els interessos de les mares, pares i tutors legals davant del centre educatiu.

Associar-se a l’AFA i pagar la seva quota és el primer pas per mantenir el funcionament de l’entitat, però pertànyer a l’AFA a través d’una de les seves comissions a més permet participar en l’educació dels nostres fills i intentar millorar la vida escolar dels nens i les famílies.

Sense aquesta dedicació desinteressada, seria impossible oferir aquests serveis, per això és totalment necessari que s’entengui la importància de les tasques que realitza l’AFA, i que cada curs nous pares col·laborin dintre de les seves possibilitats, assegurant la necessària rotació dels membres de la junta i la continuació d’aquests serveis totalment imprescindibles.

A %d bloguers els agrada això: