Èxit total de l’AFA Taula Rodona al Carnestoltes 2020

Fantàstica actuació de la comparsa de l’AFA Taula Rodona aquest cap de setmana, aconseguint el Premi a la millor posada en escena a Sant Quirze del Vallès dissabte i el Premi a l’escenografia a Sabadell diumenge. Aquest any el tema va ser l’Antic Egipte i els seus déus i deesses, i amb l’espectacularitat de la seva carrossa, i les seves enganxoses coreografies, el nombrós públic no podia evitar ballar al ritme de Walk like an Egyptian (The Bangles) entre d’altres.

Després de tota la feina feta durant mesos i la merescuda celebració dels premis, la comissió ha volgut compartir aquest escrit on explica com viuen el Carnestoltes pràcticament durant tot l’any.

Moltes felicitats a tots i totes, i moltes gràcies per engrandir el Carnestoltes del nostre poble!

“Com podem explicar què és el Carnestoltes del Taula i que tothom ens entengui sense pensar que estem bojos?”

Senzillament no es pot. És d’aquelles coses que si no les vius des de dins, no les entens (sabem que fa una mica de ràbia quan et deixen anar aquesta reflexió, però és que és totalment certa).

Comissió de Carnestoltes 2020 al complet

Els que formem l’actual comissió vam heretar de les seves creadores un preciós regal, però també una bomba de rellotgeria: la gran responsabilitat de mantenir el nivell i superar-nos any rere any. Aquesta comissió va ser creada amb moltíssim afecte i, en realitat, no la formen persones, sinó l’esperit d’uns principis bàsics dels que, els que anem prenent el relleu, mai hem volgut desfer-nos: originalitat, imaginació, reciclatge, preu assequible per a totes les famílies de l’escola i efecte sorpresa, és a dir, pocs recursos però sense renunciar a un resultat espectacular. Per aconseguir aquesta fita és cert que exigim als participants sacrifici, dedicació i una confiança cega en la comissió que, de vegades, podria ser qüestionable, però que és imprescindible per aconseguir traslladar a la realitat aquesta visió.

El resultat: una forma de mostrar als nostres fills i filles que encara que les coses costen, tot és possible; que el sacrifici, la tenacitat, la superació i el treball en equip, és la forma d’aconseguir tot el que ens proposem o, com a mínim, de gaudir de la satisfacció de la feina ben feta.

“Com neix una idea?”

Generalment, no hem acabat de gaudir del final d’un carnestoltes, que “nos venimos arriba” i ja estem imaginant com serà el següent. Apareix en la nostra ment de forma espontània i, després d’un intercanvi d’opinions entre els membres de la comissió, ja tenim el tema tancat.

Cap al juny, ja estem fent les primeres proves. Les nostres llars comencen a transformar-se en deixalleries improvisades on, per exemple aquest any acumulàvem xapes, caixes, plats de cartró, canyetes, diaris… Els nostres menjadors només estan completament nets d’inspiració carnavalera tres mesos l’any!

Després de les vacances, cap a finals d’agost, ja comença l’estrès per arribar a temps, perquè si a principis d’octubre encara no hem presentat la disfressa als inscrits, “ya vamos mal y nos pilla el toro!”.

Fet això toca aprovisionar-nos! Viatges i viatges al Chinatown de Badalona es converteixen en l’activitat habitual dels nostres diumenges.

I a partir d’aquí tot es resumeix en TREBALL, però treball plaent. Programem taller dues vegades per setmana, que tot i que costi la vida anar, -perquè el sofà té molt mala llet i ens crida i ens incita a tombar-nos-, aquestes sessions es converteixen en reunions divertides que ens ajuden a fugir de la rutina.

Quan ens donem compte ja estem al Nadal, i a part dels tions i els turrons, nosaltres a més tenim molt estrès perquè sempre anem fatal de temps. Al gener, posem el turbo i la directa, allarguem les nits i els caps de setmana deixen de tenir plans perquè només tenim un objectiu: CAL ACABAR LA DISFRESSA.

I per fi, al febrer comencen els assajos de la coreografia, un dels moments més esperats! “Però, algú ho ha gravat en vídeo?”

A aquestes alçades i en paral·lel a tot això, els carrossers ja s’han reunit un parell de vegades. En el seu conclave ja han trobat la forma de, amb un escuradents i un xiclet, desactivar una bomba. Són els nostres MacGyvers! No podem explicar més perquè és inexplicable: un esborrany en un tovalló, i simplement, ja han fet màgia! I amb tant pocs recursos! No hi ha dubte, són ments i mans privilegiades que tenen “duende”!

“Se dice, se comenta, se rumorea”, que donem una mica de ràbia i que som molt competitius.

Doncs, potser sí, però en realitat ni ens fixem en ningú, ni volem ser millors, ni volem desprestigiar a ningú. Simplement és que ENS ENCANTA EL QUE FEM i no sabem fer-ho d’una altra manera.

Així que, FELICITATS a tots els participants de la comparsa de l’AFA TAULA RODONA, sou els millors!!! Als repetidors i als nous, com sempre diem, un cop ho vius i t’entra el verí a la sang, estrany és qui no repeteix!

I en general, també moltes gràcies als altres participants de la Rua de Sant Quirze i de Sabadell, ens ajudeu a superar-nos cada any.

Fins l’any vinent!

La Comissió de Carnestoltes de l’AFA del TAULA RODONA.

2 responses to “Èxit total de l’AFA Taula Rodona al Carnestoltes 2020”

  1. Miriam says :

    No estaven malament pero el puri airlines estaven molt millor ho sento

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: