Les cooperatives d’alumnes del Taula s’expliquen a la ràdio

informació de la web de l’Ajuntament

Els alumnes han explicat davant dels micròfons els repte que els suposa participar del Projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona.

L’Ariadna, l’Alejandro i el Xavi, tres alumnes de cinquè de primària de l’Escola Taula Rodona han concedit avui la seva primera entrevista, a Ràdio Sant Quirze, per parlar del projecte de cultura emprenedora que treballen al centre. El alumnes estaven acompanyats per l’Itziar Malgà, tutora de cinquè B i per la Coordinadora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Sònia Bartrés.

Els petits empresaris han explicat sense deixar-se ni un detall com han arribat a constituir una cooperativa dins l’aula fent especial èmfasi en el valor que suposa el treball en equip. Cadascú s’ha presentat com a portaveu d’una de les cooperatives, la Mini taula, la Xupi-xulis i la Tot Tap i han defensat els productes que estan confeccionant i que posaran a la venda, el dissabte 31 de maig, al mercat ecològic del Vallès. Tots tres han argumentat de forma clara i molt convincent les raons per les quals la ciutadania de Sant Quirze ha de confiar en les seves creacions i comprar-les. En primer lloc, els cal retornar a Catalunya Caixa, el micro-crèdit de 100 euros que fa unes setmanes els van concedir per a la compra de materials de producció, en segon lloc perquè esperen tenir beneficis per a destinar-ne un 10% a una ONG, i per últim perquè estan produint productes totalment artesanals de gran valor afegit amb materials reciclables i sostenibles, a un preu de venda molt competitiu. Amb aquestes explicacions han convençut al director de Ràdio Sant Quirze, Sergi de Dios, qui ha pogut comprovar en primera persona, la il·lusió i l’ entusiasme amb què des de l’Escola Taula Rodona s’ha acollit el projecte. En aquets sentit, Itziar Malgà, ha manifestat que “és molt gratificant veure com  alumnes que no destaquen a nivell acadèmic, assumeixen un rol important dins la cooperativa la qual cosa els permet reforçar l’autoestima.  En un principi, als mestres, aquest projecte ens feia molt respecte, però després de la formació que vam rebre de la Diputació de Barcelona i el suport que tenim de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament, ens ha fet sentit cada vegada més còmodes i la veritat és que estem gaudint tant nosaltres, com els alumnes, com també les pròpies famílies, les quals han valorat molt positivament el projecte”.

Des de Coordinació de Promoció Econòmica s’ha manifestat que “el projecte de cultura emprenedora a l’escola serveix per aprendre de forma bidireccional,  petits dels grans i grans dels petits donat que és sorprenent la creativitat i la innovació que poden transmetre alumnes de deu anys. És un dels projectes de la Diputació de Barcelona que esperem tingui continuïtat, donat que els resultats i les valoracions per part de tots els implicats són francament bones”

Escolteu el programa clicant el play:[audio http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/cooperatives%2006-03-14.mp3]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: