Manifest del Consell Escolar Municipal de Sant Quirze sobre el model d’escola

COMPROMÍS I POSICIONAMENT ENVERS L’ESCOLA CATALANA I EL CATALÀ COM A LLENGUA VEHICULAR ALS CENTRES EDUCATIUS
La comunitat educativa dels centres públics de Sant Quirze del Vallès que al seu dia es van adherir a la plataforma ciutadana SOMESCOLA.CAT, considera que cal refermar els acords presos en el seu moment en defensa d’un model d’ensenyament propi del nostre país, per la qual cosa es plantegen els següents objectius comuns:
• Considerar l’educació com una prioritat bàsica de país, i així s’ha de veure recollit en els projectes de govern i en els pressupostos de la Generalitat, apostant per l’educació com una inversió per al futur de la ciutadania i de Catalunya.
• Renovar el compromís per una escola catalana en llengua i continguts, entroncada en la nostra tradició pedagògica més activa i que tingui com a objectius l’equitat, la igualtat d’oportunitats i la qualitat.
• Treballar per aconseguir un major èxit escolar, perquè no fer-ho representa barrar el pas a molts joves i dificultar-los la incorporació a la societat i al món del treball i també per lluitar contra el fracàs escolar que encara es produeix als centres educatius.
• Garantir el model d’escola catalana actual basat en l’ensenyament amb el català com a llengua vehicular i en la utilització de les estratègies del programa d’immersió lingüística en els contextos que calgui, que ha fet possible que, en acabar els estudis obligatoris, l’alumnat de Catalunya sigui bilingüe, la qual cosa ha facilitat la cohesió interna del nostre país i ha estat reconegut com un èxit per instàncies internacionals.
• Continuar treballant per mantenir i millorar el nostre sistema educatiu, com una eina imprescindible per assegurar el futur de tota la societat, afectada actualment per una situació de greu crisi econòmica generalitzada que afecta a diferents sectors bàsics de l’estat del benestar, com és el cas de l’ensenyament públic.
Sant Quirze del Vallès, 3 de desembre de 2012

Trackbacks / Pingbacks

  1. Convocatòries contra la Llei Wert « AMPA Taula Rodona - 8 gener 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: